Full service
offering

Wat ons betreft is Tilburg een voorbeeld van multimodale perfectie, hier komen rail-, weg- en watervervoer op een unieke manier samen. Naast deze multimodaliteit bieden we een compleet pakket aanvullende diensten die het vervoer nog verder perfectioneren. 

 1. Empty depot: containers snel en op afroep beschikbaar
  Containers van carriers en shippers leeg opslaan kan in ons empty depot. Het Terminal Operation System (TOS) geeft inzicht in de status van de containers, de lege exemplaren zijn zo op afroep snel beschikbaar.

  Voordelen Empty depot:
  > Ruime opslagcapaciteit
  > Reparaties door professionele reparateurs
  > Schoonmaak volgens milieu-eisen
  > Intercharge beschikbaar (EIR)
 2. Reefer care: houdt het koel
  Alle terminals hebben reeferaansluitingen, waar de koelcontainers meteen na aankomst op worden aangesloten. Door een pre trip inspection (PTI) komen de containers gegarandeerd in perfecte conditie bij de klant aan. Ook tijdens de reis wordt de temperatuur real-time in de gaten gehouden. 
 3. Gasmeting en Ventileren: Veiligheid en Kwaliteit
  Onze terminals zijn uitgerust met apparatuur om gasmetingen bij binnenkomende containers uit te voeren. Bij een te hoge concentratie wordt de container op speciale ventilatielocaties direct geventileerd. Onze externe gasmeetkundigen meten, analyseren en leggen de resultaten vast in een rapport. Dit is een belangrijk onderdeel van de wettelijke verplichte risico-inventarisatie en -evaluatie.
 4. 24/7 Shunting: als het snel moet
  Dankzij onze last mile shunting service nemen we 24/7 onder eigen regie treinen en barges in behandeling.
 1. Uitgebreide douanefaciliteiten 
  Onze terminals beschikken over alle essentiële vergunningen en licenties die nodig zijn om, zonder vertraging,  douanegoederen te vervoeren en op te slaan in het entrepot. 

  AEO gecertificeerd
  Onze terminals zijn AEO gecertificeerd. Uw voordeel? Snellere afhandeling van alle mogelijke douaneactiviteiten en minder controles. 

  Douane-entrepot
  Op al onze terminals is het mogelijk douanegoederen op te slaan. Hierdoor is het niet nodig deze direct in Rotterdam in te klaren. De goederen worden als T1 vervoerd en opgeslagen in ons douane-entrepot. Inklaren gebeurt na uw opdracht. 

  Papierloos van Rotterdam naar BTT
  Wij maken gebruik van Domproc, hierdoor gaan de goederen papierloos van de zeehaven naar onze terminals. Opmaken van een T1 of doorlopen van andere formaliteiten is hiermee overbodig. Dit zorgt voor tijdwinst omdat goederen niet direct ingeklaard hoeven worden in Rotterdam. 
BTT Extra Container Services
 1. Stuffen en strippen: iedere cm2 benut
  Met BTT is het mogelijk om exportgoederen vanuit het terminal warehouse direct in de container te laden. Onze stuwadoors werken aan de hand van strakke laadschema’s en benutten iedere vierkante centimeter. Andersom kan ook: importcontainers met losgeladen producten kunnen wij vakkundig lossen, palletiseren en afleveren. 
 2. Bulktransport
  Voor het meest kostenefficiënte transport van bulkproducten wordt steeds vaker gebruik gemaakt van Container Liners. Dit zijn polypropylene zakken die binnen in de container worden opgehangen. Het product komt hierdoor niet in aanraking met de container zelf.
   
  BTT beschikt over speciaal equipment om deze free-flowing producten uit Container Liners of tanktrailers zelf bij de ontvanger te lossen. Hiervoor maken wij gebruik van professionele Kipchassis voorzien van een losinstallatie. Voor het voor en natransport van/naar de havens wordt  intermodaal vervoer ingezet. Zo blijft u, ook bij bulklading, verzekerd van de voordelen van duurzaam transport.